Zo word je een goede reiki behandelaar

Een reikibehandeling is een alternatieve genees techniek om mensen met lichamelijke of mentale klachten verder te helpen. De techniek is al in 1920 ontwikkeld en met de tijd steeds populairder geworden. Wil je graag een reiki behandelaar worden? Dan is het belangrijk om een aantal stappen te volgen. Zo kun je een reiki cursus volgen. In dit artikel vertellen we je meer over de stappen die je moet nemen om een goede reiki behandelaar te worden. 

Inschrijven voor een opleiding

Als je een reiki behandelaar wilt worden, is het belangrijk om een certificaat te hebben. Deze zul je moeten behalen bij een opleiding. Het is verstandig om jezelf in te schrijven bij een erkende Reiki school, zo weet je zeker dat je de juiste opleiding volgt en het juiste certificaat ontvangt. In de opleiding zijn er verschillende niveaus waar je uit kunt kiezen. Bij deze opleiding leer je hoe je jouw energie kunt kanaliseren en kunt overbrengen op andere mensen om ze te helen. Je kunt bijvoorbeeld een goede opleiding volgen bij ZoMa

Verschillende niveaus

Over het algemeen zijn er drie verschillende niveaus te herkennen in de reiki opleiding. Bij het eerste niveau zul je vooral leren hoe je jouw energie kunt kanaliseren en krijg je de basisprincipes van het helen te zien. Bij het eerste niveau wordt vooral gebruik gemaakt van behandeling met de handen.  Bij het tweede niveau leer je ook hoe je andere mensen verder moet helen. Hierbij worden erg specifieke aandoeningen en klachten behandeld. Het behandelen op afstand wordt geleerd op het derde niveau. 

Opleiding voltooid?

Als je jouw opleiding hebt afgerond, dan kun je jezelf inschrijven bij een beroepsvereniging met andere reiki behandelaars. Zo kun je namelijk nieuwe informatie en technieken met elkaar uitwisselen en elkaar reflecteren. Ook kun je zelf een praktijk beginnen, waar je klanten met een reiki behandeling kunt helpen. 

Let wel op!

Een reiki behandeling wordt vaak als aanvulling gebruikt op andere behandelingsmethodes. Een reikibehandeling is over het algemeen ongevaarlijk, maar vaak kan het toch verstandig zijn om eerst een arts te raadplegen bij een patiënt die kwetsbaar is. Zo voorkom je namelijk dat de patiënt last gaat krijgen van vervelende klachten en dat je aansprakelijk bent voor een ongeluk.  In een reikiopleiding zijn dus verschillende niveaus. Na de opleiding kun je onder andere werken bij een eigen praktijk. Let goed op bij mensen die kwetsbaar zijn.